زیتون خام در بازار میوه ای است که از درخت زیتون به دست می آید و وقتی برای روغن زیتون فشرده نشود، به عنوان یک میان وعده خوشمزه است. کریستین کرک پاتریک، متخصص تغذیه و مدیر خدمات تغذیه سلامت در موسسه سلامت کلیولند، می گوید یک وعده معمولی از چهار زیتون بزرگ 20 کالری و حدود دو گرم چربی دارد که نوع خوب آن است.
او میگوید: زیتون یکی از غلیظترین میوههای موجود در اطراف است و اگرچه بیشتر چربی است، اما این چربی یک نوع سالم تک غیراشباع است که به فوایدی برای قلب، مغز و دور کمر تبدیل میشود.
دکتر پارتنا کوتزکیدو، پروفسور دانشگاه ارسطو تسالونیکی یونان می گوید: علاوه بر تمام چربی های سالم، زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است.
او میگوید: «تحقیقات من نشان میدهد که زیتون منبع خوبی از بیوفنولها است، نوعی آنتیاکسیدان که از تجمع کلسترول بد در دیواره سرخرگها جلوگیری میکند و آن را به یک میانوعده سالم برای قلب تبدیل میکند.
خوزه آلبرتو پریرا، دکترا، استاد دانشکده کشاورزی در موسسه پلی تکنیک براگانسا در پرتغال، و همکارش دکتر ریکاردو مالهایرو، میگویند: ترکیبات فنلی موجود در زیتون ضد التهاب، ضد میکروبی هستند و میتوانند از برخی بیماریها پیشگیری کنند. دکتری، محقق دانشکده کشاورزی همان موسسه.
این زوج قبلاً به زیتون های سفره ای در پرتغال نگاه کردند و دریافتند که عصاره آنها می تواند برخی از پاتوژن های بیماری زا را مهار کند.
فراموش کردن این نکته آسان است که زیتون یک غذای تخمیر شده است، اما این بدان معناست که آنها سرشار از لاکتوباسیلوس، نوعی باکتری دوستدار روده هستند.
دکتر آنتونیو بیویلاکوا، میکروبیولوژیست در دانشگاه فوجا در ایتالیا، می گوید که برخی از سویه های پروبیوتیک را از میوه ها جدا کرده و در زیتون و سایر غذاها استفاده کرده است. او می گوید که پتانسیل پروبیوتیکی زیتون ممکن است یکی از دلایل قانع کننده تر برای خوردن آنها باشد.